Not yet registered? Create a OverBlog!

Create my blog
Kristi

Blogs

Kristi

Jahupea
Kristi Kristi
Articles : 72
Since : 24/12/2009
Category : Food & Drink

Articles to discover

Lillkapsa-kartuli ahjuroog

Lillkapsa-kartuli ahjuroog

umbes 800 g kartuleid 1 keskmine lillkapsas 3 küünt küüslauku 3 spl oliiviõli väike punt rosmariini soola, pipart Keeda kartulid koos koortega poolpehmeks. Lillkapsad keeda samuti poolpehmeks. Pane kartulid ja lillkapsas ahjuvormi. Lisa ürdid, õli ja purustatud küüslaugud. Enne ahju panemist sega kõik ained omavahel. Lase ahjus kergelt p
Tuunikala tomatikastmes

Tuunikala tomatikastmes

Tomatikaste: 2 spl õli 150 g tuunikalafileed (konserv) 400 g purustatud tomateid 100 g konservseeni 3 spl ketšupit näpuotsaga Cayenne pipart 100 ml vett 5 päikesekuivatatud tomateid soola punt värsket rosamriini Nuudlid: munanuudleid 1 purustatud küüslauguküüs 400 g brokolit 1 spl oliiviõli soola Tomatikastme jaoks kuumutapannil õli. Lis
Cannelloni`d lillkapsa ja brokoliga

Cannelloni`d lillkapsa ja brokoliga

Jamie raamatust leidsin järjekordselt hea retsepti. Kogus oli meie väikese pere (2 täiskasvanut ja üks väikelaps) jaoks liiga suur. Kui on vähe sööjaid mesi siis soovitaksin teha pool retseptis antud kogusest. 500 g brokoliõisikuid 500 g lillkapsaõisikuid oliiviõli 7 küüslauguküünt õhukeste viiludena väike kimp värskeid tüüminai
Selleri-püreesupp

Selleri-püreesupp

3 spl õli 300-400 g sellerit 3 väikest kartulit 750 ml vett 1 kanakints 50 g toorjuustu soola 0,5 tl värsket basiilikut Kuumuta potis õli, lisa hakitud seller ja kuumuta mõned minutid. Seejärel lisa vesi, kana, maitseained. Keeda tasasel tulel umbes 30 minutit. Tõsta kana välja. Püreesta supp ja pane püree uuesti tulele. Lisa toorjuust ja
Tomatipirukas Feta juustuga

Tomatipirukas Feta juustuga

1 kg lehttainast 4 muna 3-4 suurt lihatomatit 300-400 g 10 % hapukoort 1 suur pakk Feta juustu pipart, soola Koori tomatid ja eemalda seemned ja vedelik- Lõika tomat väikesteks kuubikuteks. Klopi munad lahti, lisa hapukoor, tomatid ja maitseained. Sega ained omavahel tasakesi. Tükelda Feta juust taignale ja vala peale muna-hapukooresegu. Küpset
Kefta`d

Kefta`d

Leidsin turult lambahakkliha. Ja väga soodsa hinnaga. Vahelduseks kanale, veisele ja seale on päris põnev lambahakkliha kasutada. Soodne hind oli tingitud arvatavasti sellest rasvakogusest mis küpsemisel eraldus. Kasutasin kefta`de tegemisel külmutatud ja kuivatatud ürte. Soovitan soojalt kasutada ainult värskeid ürte, kui on käepärast. P
Virsikukook

Virsikukook

Muretainas: 250 g jahu 150 g võid 1 muna 75 g suhkrut näpuotsatäis soola ja vanillisuhkrut Sisu: 1 suur purk konservvirsikuid 3 muna 200 g hapukoort 150 g suhkrut 1 tl vanillisuhkrut 50 g mandlilaaste Suru taigen vormi põhja ja äärtele. Eelküpseta põhi 180 kraadises ahjus 10 minutit. Sisu jaoks klopi lahti munad suhkruga. Lisa ettevaatlikul
Mesine lammas

Mesine lammas

Kui keegi tahab lahti saada lahti nn "kasukamaitsest" siis selle retseptiga on see võimalik. Mulle meeldib siiski ehedam lammas kui seekord välja kukkus. Aga sellegipoolest oli tegemist väga huvitava maitsega. Kasutasin lambakintsu aga põhimõtteliselt sobiks igasugune osa lambast. 1 lambakints (ilma kondita umbes 800 g liha) 3 spl mett väike
Bortobello pirukad

Bortobello pirukad

500 g lehttainast oliiviõli, võid 3 suurt bortobellot 2 küüslauguküünt 2 spl mandlilaaste u 200 g Mozzarellat 50 g sinihallitusjuustu 2 keskmist tomatit 0,5 tl kuivatatud tüümiani Lõika lahti rullitud lehttaignast neljakandislised, umbes 10*10 suurused tükid. Pane tainas muffinivormidesse. Muffinivormid määrisin ennem kergelt oliiviõli
Baguette kreeka pähklitega

Baguette kreeka pähklitega

Sain lõpuks niikaugele, et tegin ise saia, mis tuli mõnusa krõbeda koorikuga. Tahan katsetada õige pea uuesti, sest krõbeda koorikuga saiad on ülekõige. Ma ei teagi kas mul oli algaja õnn või oli mu meetod krõbeduse saamiseks õige. Inspiratsiooni sain ühest prantsuse blogist link. Õige Baguette kuju saamiseks on jälle omaette meetod.