Not yet registered? Create a OverBlog!

Create my blog

loubna sbaa

loubna sbaa

Blogs

Retete din Casablanca

Retete din Casablanca

Bucataria marocana este o mixtura de arome mediteraneene si condimente exotice.
loubna sbaa loubna sbaa
Articles : 9
Since : 16/01/2014
Category : Food & Drink

Articles to discover

carnea tocata condimentata a la marocaine

carnea tocata condimentata a la marocaine

ingrediente: 500 g carnea tocata o ceapa mare răzuita usturoi,mărar , pătrunjel sare,piper curcuma,paprica,ghimbir,chimen măcinat ,putina scorțișoara o lingurița de ulei de măsline 1 ou mod de preparare: se amesteca totul foarte bine și se lasă la frigider cam 2-3 ore (carnea se poate pregăti cu o zi înainte ) astăzi cu carnea tocata a
chausson cu pui și ardei copți

chausson cu pui și ardei copți

ingrediente: Aluat : 500g de faina 1 ou sare o lingura dea ulei de măsline 1 plic de drojdie Umplutura: 2 piept de pui 1 ardei copt o lingura de sos soia o lingura de pasta de roșii o lingura de smântâna paprica,ghimbir,pătrunjel. mod de preparare : cerneți faine dacă este cazul adăugat ulei drojdie ou și sare ,frământați încet adăug
condimente

condimente

Condimente care se utilizează în bucătăria marocana sunt multe dar eu o sa vorbesc acuma despre cele folosite des . Ele sunt foarte numeroase și sunt aromatice,și nu sunt neapărat picante. scorțișoară: Scorțișoara este o substanță vegetală aromatic din coaja interioara a scorțișorului. Utilizata în gătit ca un material de condime
pastilla cu pui

pastilla cu pui

ingrediente: 3 piept de pui 150 g unt 1 legătură de pătrunjel 4 cepe mari, tăiate câteva fire de șofran 1 baton de scorțișoara 4 c. linguri de zahar 4 oua sare și piper 1/2 lingurița ghimbir Pentru umplutura de migdale: 250g migdale 2-3 linguri. linguri de glazură de zahăr 1 lingurița. de scorțișoară putin aroma de vanilie pentru de
pastilla cu ton

pastilla cu ton

Ingrediente: 1/2 pachet foi de plăcinte 2 conserve de ton 2 morcovi 1 ceapa 1 dovlecel 200 g de ciuperci 50 g de măsline verzi 1/2 pachet tăieței chinezești de orez pătrunjel/mărar 1 lingura de boia dulce 1 lingura de curcuma (facultativ) sare/piper 1/2 lămâia 4 linguri de sos soia ulei de măsline cașcaval mod de preparare: în tigaia se
ceai marocan cu menta

ceai marocan cu menta

ceai marocan cu menta intre tradiția si prospețime. ceai cu menta este o băutura a ospitalitate. Spre deosebire de bucătărie marocana, realizata de femei, ceai este în mod tradițional aventura unui bărbat: pregătit de către capul familiei, este servit la invitații și nu se poate refuza. ingrediente: ½ litru de apă. 1 legătura de ment
briouat cu migdale si miere

briouat cu migdale si miere

ingrediente: 1 pachet de aluat de foi de placinte 300 g de migdale 200g zahar pudra 2 linguri de apa de flori de portocale (sau aroma de portocale) 1 lingurita de scorțișoară 50 g de unt miere . mod de preparare: prăjiți într o tigaia migdalele cu 3 linguri de ulei ,odata ce sunt rumenite se scurge si se zdrobesc bine se adauga peste zahar, u
bricks cu surimi

bricks cu surimi

ingrediente : 1 pachet de aluat de foi de plăcinte surimi (250g) feta sau telemea ( 400g) ou mod de preparare; tăiați surimi bucăți mici amestecați cu feta /telemea . tăiați foi de plăcinte în forma de benzi . puneți o lingura de umplutura pe fiecare banda și închideți pana la capăt ,puneți putin ou ca sa lipiți aluatul. prăjiți
lamai murate

lamai murate

Esențiale pentru multe tagines (tocănite), și în multe feluri de mâncare, lămâi murate în sare sunt cunoscute pentru gustul lor aromat. ingrediente : lamai (cât încape în borcanul care vreți sa folosiți) sare apa ulei mod de preparare: spălați bine lămâia tăiați fiecare lămâie în 4 (aveți grija sa nu tăiați pana la capăt )